A 4-a editie a Expozitiei Internationale “India International Film Tourism Conclave  – IIFTC 2017”, Mumbai, India

 

 

 In perioada 23 - 25 februarie 2017, va avea loc la Salonul Expozitional de la JW Marriott, orasul Mumbai/India, cea de-a 4-a editie a Expozitiei Internationale “India International Film Tourism Conclave  – IIFTC 2017” – cea mai reprezentativa manifestare expozitionala din domeniul turismului cinematografic.

Evenimentul isi propune sa promoveze principalele destinatii si locatii ale turismului, adecvate pentru productiile cinematografice indiene, constituind o oportunitate perfecta pentru incheierea de parteneriate cu marile case de film din India, inclusiv cu cele de la Bollywood.  In cadrul expozitiei, vor fi expuse inovatiile si trendurile din industria de turism, fiind o ocazie deosebita pentru atragerea de clienti si antamarea de contracte. Pe parcursul a 4 ani IIFTC s-a evidentiat ca cel mai mare eveniment dedicat locatiilor turistice pentru filmari, fiind sprijinit si promovat de catre “Film Federation of India” ceea ce il face a fi un eveniment de marca al industriei filmului din India. Pentru companiile de turism internationale si pentru Agentiile Nationale de Turism este o ocazie deosebita de a promova locatiile si serviciile proprii.

India detine cea mai dezvoltata industrie cinematografica din lume, producand anual aproape 2000 de filme. Un numar semnificativ din aceste filme (peste 200) sunt turnate in afara Indiei, doar in anul 2014/2015 fiind folosite locatii din peste 55 de tari, care au contribuit pozitiv la promovarea destinatiilor turistice ale acestor tari, precum si la dezvoltarea industriei cinematografice ale tarilor respective. Bollywood este cea mai renumita zona in care isi desfasoara activitatea numeroase case de productie, dar exista si alte regiuni in India unde industria cinematografica este dezvoltata si populara. Astfel zona Bollywood, unde se filmeaza filmele in limba hindi, este concurata de regiunea din sudul Indiei, mai precis din zona Chennai unde se toarna filmele in limba tamil si respectiv Hyderabad pentru filmele in telugu. In perioada 2014/15, au fost turnate 297 filme in limba hindi, 297 filme in tamil si 284 in telugu. In anul 2015, 34 de filme au fost turnate in Thailanda, 19 filme in Marea Britanie, 17 filme in EAU, 15 filme in Malaysia, 11 filme in Italia, 10 filme in USA etc. In Romania au fost filmate 3 productii cinematografice indiene in aceasta perioada.

Aceste filme sunt urmarite de peste 500 milioane persoane din India si o buna parte din acestea doresc sa viziteze locatiile unde au fost turnate filmele lor favorite.

India care detine 17% din populatia globului, se afla printre primele 5 tari ale lumii in ceea ce priveste potentialul de turisti care calatoresc in exteriorul tarii. Numarul de turisti indieni care au calatorit in strainatate, in anul 2015, a fost de aproximativ 18 milioane  si este prevazut a atinge 50 milioane, pana in anul 2020.

Editia IITFC 2017 se adreseaza urmatoarelor categorii de expozanti: companii de productie cinematografice, agentii de turism, autoritati nationale pentru turism, regizori si cinefili, agentii de publicitate, companii organizatoare de evenimente, operatori de turism si media, hoteluri si companii aeriene etc. 

Evenimentul este organizat de compania Mercury Integrated in parteneriat cu “Film Federation of India” si Ministerul indian al Turismului.

 

Pentru mai multe detalii si informatii legate de participarea sau prezenta la aceasta manifestare expozitionala, firmele interesate sunt rugate sa contacteze organizatorul evenimentului la coordonatele urmatoare: Mercury Integrated Marketing Services Pvt. Ltd., dna Mehak Thakur, sr. manager - business development, tel: + 91 22 26115042, Mobile: + 91 7506981669, email iiftc@mercuryintegrated.com sau dl Harshad Bhagwar director, email: harshad@mercuryintegrated.com.

De asemenea, pentru alte detalii suplimentare, cei interesati se pot adresa la BPCE New Delhi, nr tel: +91.11.261.45.403 sau email: ecofromania@airtelmail.in, persoana de contact Ionut Viziru.

 

 

Ionut Viziru – secretar economic I, BPCE New Delhi