Reînnoirea perioadei de aplicare a regimului sancționator

împotriva Republicii Cote d’Ivoire

  

            Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite a adoptat rezoluția nr.1782(2007) privind situația din Republica Cote d’Ivoire, prin care se reînnoiește perioada de aplicare a regimului sancționator împotriva Republicii Cote d’Ivoire impus prin rezoluțiile 1572(2004) și 1643(2005), până la data de 31 octombrie 2008.

 

            Regimul sancționator în vigoare se referă la: emborgoul privind armele și munițiile, precum și asistența tehnică și financiară legată de activitățile militare, interdicția de circulație pe teritoriul statelor membre a unor persoane considerate a fi o amenințare la adresa păcii și a procesului de reconciliere națională din Cote d’Ivoire, înghețarea fondurilor și a resurselor economice ale acestor persoane vizate, interdicția privind importul de diamante brute provenite din Cote d’Ivoire.

 

            Rezoluția nr. 1782(2007) a Consiliului de Securitate al ONU este obligatorie pentru statul român, iar potrivit articolului 2, alineatul 1 al Legii 206/2005, aceasta este direct aplicabilă, constituind în mod direct drepturi și obligații pentru instituțiile publice române și subiectele de drept intern.

 

            Conform articolului 3 al Legii 206/2005, au fost demarate procedurile de publicare în Monitorul Oficial al României a versiunii în limba română a acestei rezoluții.